Jak dodać przepis?

Zobacz, jakie to proste!

Zaloguj się na swoje konto. Kliknij na przycisk ‘Dodaj przepis' - prawy górny róg strony.

 

 

Pojawi się formularz dodawania przepisu. Formularz składa się z trzech prostych kroków:


Krok 1 - Wprowadź ogólne informacje o przepisie oraz dodaj zdjęcie główne, czyli to, które będzie prezentowane w miniaturce w całym serwisie.


Po dodaniu zdjęcia pojawi się edytor, który pozwoli Ci na odpowiednie wykadrowanie. Kadrować możesz za pomocą myszki rozciągając lub zmniejszając półprzezroczysty prostokąt, który pojawi się na zdjęciu.

 

 

Krok 2 - Podaj składniki potrzebne do przygotowania dania. Nazwę oraz gramaturę możesz wpisywać w jeden linii

 

Krok 3 - Sposób przygotowania dania. Do każdego etapu możesz dodać zdjęcie. Pomyłka? Spokojnie - kolejność etapów możesz zmieniać, po prostu przeciągając je myszką.

 

Dodatkowo masz możliwość opublikowania własnych filmików. Wystarczy, że w polu ‘Link' wkleisz link do materiału wideo, np. z youtube, Dailymotion, Vimeo.


Jeżeli prowadzisz własnego bloga to w polu ‘Link do bloga' wklej jego adres.

 

Tuż przed opublikowaniem przepisu możesz go podejrzeć klikając na ‘Podgląd'

 

Jak zgłosić przepis do konkursu?

Jeśli chcesz, aby dodawany przez Ciebie przepis wziął udział w aktualnie organizowanym konkursie, wystarczy, że w którymś z trzech kroków, zaznaczysz widniejące tam okienko (checkbox). Dzięki temu Twój przepis weźmie udział w zabawie.

>> Więcej pytań?

Komentarze

Ostatnio komentowane przepisy

60 min
3

Polecane artykuły

0
Ewa gotuje Lekkie przepisy na wiosenne dania w kuchni Ewy Wachowicz

Jeżeli brakuje ci pomysłu na wiosenne dania, koniecznie zerknij do przepisów, które pojawiły się w 513. odcinku programu "Ewa gotuje". Nie mogło za...

4
Informacje 15 najlepszych ciast z rabarbarem. Tylko proste przepisy

Najlepsze desery to takie, które szybko i łatwo się przygotowuje. Oczywiście muszą świetnie smakować i zawierać składniki dobrej jakości. Takie są...

68
Informacje Kuchnia gruzińska bez niej jest niekompletna. Chroni serce i wspiera pracę mózgu

Kolendra to cytrusowo-pikantna przyprawa, która regularnie gości w wielu polskich kuchniach. Nic w tym dziwnego - nie dość, że idealnie podkreśla s...

13