445. odcinek programu "Ewa Gotuje"
W sobotę 26 marca o godzinie 9:50 w Polsacie Ewa Wachowicz sięgnie po mało u nas znane klasyki kuchni śródziemnomorskiej. Zacznie od portugalskiej caldo verde. Na drugie danie będzie kataloński, chodź tak naprawdę wywodzący się z kuchni francuskiej, gulasz cielęcy o nazwie fricando. Z kolei po obiedzie Ewa zaprosi widzów na zaskakujące ciasto z dodatkiem korzenia poczciwej pietruszki. Zobaczymy też przepis na domowy syrop na gardło.
Polecane artykuły
Szczaw to jedno z tych warzyw, które niezwykle kojarzą się z dzieciństwem. Szczawiowa była wtedy prawdziwym przysmakiem. Nadal to jedno z najlepszy...
Kasza kukurydziana nie jest oczywistym wyborem w polskiej kuchni. Szkoda, bo jej właściwości prozdrowotne i odżywcze oraz smak powinny przekonać ka...
Wiosna to idealny czas, aby cieszyć się pełnią smaków i korzyści, jakie oferuje wiele warzyw. Zielony groszek jest jednym z nich. To niepozorne wa...
Nie wszyscy wiedzą o tym, że za pomocą niektórych roślin możemy obniżyć wysoki poziom cukru oraz cholesterolu we krwi. Do tych dobroczynnych cudów...
Komentarze
Ostatnio komentowane przepisy
To danie to doskonały wybór na obiad dla całej rodziny. Aromatyczny sos pesto...
- Impreza
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Makaron
- Penne
- Warzywa
- Szpinak
- Nabiał
- Jajka
- Ser
- Mięso
- Kurczak
- Przyprawy
- Bazylia
- Czosnek
- Makarony
- Ciasta
- Makaronowe
- Bułki
- Jajka
Odsłon: 1104
Szybkie i smaczne danie takie smaki dzieciństwa, makaron z truskawkami i biał...
- Impreza
- Walentynki
- Polska
- Włoska
- Śródziemnomorska
- Dla dzieci
- Dietetyczne
- Wegetariańskie
- Makaron
- Owoce
- Truskawki
- Nabiał
- Ser
- Makarony
- Makaronowe
Odsłon: 149
Pulled pork, to nic innego, jak szarpana wieprzowina. Wersja slow z wolnowaru...
Odsłon: 245